Week van de Psychiatrie 2017

Week van de Psychiatrie* 2017 (werkdocument)

De week valt in de week maandag 27 maart t/m vrijdag 31 maart.

 

Landelijke werkgroep week van de Psychiatrie

Bert Aben voorzitter

Paul Gokkel

Leden van Vereniging Cliëntenbond in de GGz regio Utrecht en Omstreken

Rene van der Male

Caspar Deodatus

Robert Obergh

Elisa Otur

Carien Haffmans

 

Themavoorstellen

-Leuke dingen doen

-Presentatie beweging Mind (Voorkeur)

*De week (aanvankelijk dag) van de psychiatrie is uitgeroepen in 1973 door de Cliëntenbond in de geestelijke gezondheidszorg. Een thema in de wereld van de geestelijke gezondheidszorg wordt uitgebreid belicht en landelijk, regionaal en plaatselijk worden evenementen georganiseerd.

In de landelijke werkgroep waren per 1 januari 2015 vertegenwoordigers actief van Cliëntenbond Utrecht, L.O.C. zeggenschap in zorg, Stichting Door en Voor, LPGGz, VMDB, Anoiksis, Stichting Altrecht.

In de afgelopen jaren kwam de discussie naar voren om minder te vergaderen, slagvaardiger te zijn en de week meer om te vormen van een brede maatschappelijke discussie. Een nieuwe week in een nieuwe jas. Derhalve is voor de bestaande werkgroep van de week van de psychiatrie gekozen voor een bestuur van alleen ervaringsdeskundigen en ervaringswerkers. De werkgroep zal voorlopig worden gedragen door de leden van de Cliëntenbond Utrecht en de leden van Anoiksis en de VMDB Wij wensen de nieuwe initiatieven en initiatiefnemers veel succes.

Utrecht, 29 november 2016